Voor leiders die van beweging houden


Voor leidinggevenden & managers die leiding (willen) geven op basis van autonomie, verbinding en competenties, gebaseerd op de zelfbeschikkingstheorie én die dit willen combineren met de vrijheid van buiten zijn in beweging!

Klik op de Brochure voor meer informatie...


Waarom 

Een vitaal leider zorgt ervoor dat zijn/haar medewerkers maximaal gemotiveerd aan de slag te gaan en daarmee optimaal presteren. Gemotiveerde medewerkers komen zelf in beweging, zonder ze achter hun broek aan te hoeven zitten, ze te verleiden met een beloning of ze te controleren. Motivatie stuurt gedrag en zet mensen in beweging. 

Wanneer

Wil jij ontdekken of jij een leider op basis van macht of gezag bent? Ben je nieuwsgierig naar je eigen motivatie? Wil je investeren in jouw eigen vitaal leiderschap? Dan is deze training Vitaal Leiderschap – the mindful way – zeker iets voor jou! Ervaar zelf hoeveel autonomie je hebt in je rol als leidinggevende, hoe verbonden je bent met jezelf en met de ander, en hoe jouw competenties voldoende worden herkent, erkent én ingezet. 

Waar 

De training wordt in-company gegeven op locatie (of in de omgeving) van de opdrachtgever. Vier dagdelen opeenvolgend per week in groepsverband (maximaal 8 deelnemers), aangevuld met twee 1-op-1 coachsessies per deelnemer voor succesvolle implementatie. 

Kom je proeven? 

Natuurlijk is het lastig om via deze webpagina en brochure een compleet beeld te krijgen van wat de Training Vitaal Leiderschap nou eigenlijk écht inhoudt. Daar hebben we iets op bedacht: een Clinic Vitaal Leiderschap. Tijdens deze clinic kun je ‘proeven’ aan wat de training je te bieden heeft. Voor jou, voor je leiderschapskwaliteiten, voor je vitaliteit en die van jouw team. Je zult in deze clinic zéker nieuwe inzichten opdoen die hieraan gaan bijdragen. Besluit je na het deelnemen aan de clinic om een volledige Training Vitaal Leiderschap te boeken voor jouw organisatie? Dan krijg je het deelnamebedrag van € 295,- als korting weer retour en betaal je uiteindelijk niets voor deelname aan de clinic. 

Vitaal Leiderschap – the mindful way!

Deze training is gebaseerd op het concept van Mindful Run® waarin de unieke combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en bewegen leiden tot een vitaler leven. 

Als leidinggevende is het belangrijk dat je open staat voor je medewerkers en uit iedere medewerker het maximale potentieel kunt halen. Aanwezig zijn in het huidige moment, zonder oordeel, is hiervoor een basisvoorwaarde. In deze training ontdek je je eigen saboteurs en leer je hoe je mindfulness kunt toepassen om het maximale uit jezelf en je medewerkers te halen als vitaal leider.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Vitaal Leiderschap – the mindful way – laat je kennis maken met jezelf en hoe mindful jij in het leven staat. De training leert jou kritisch te luisteren naar je lichaam en geest. Jij wordt je bewust van je gedachten én de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te zijn maak je je hoofd leeg en heb je ruimte voor alles wat zich aandient. 

Ademhalingstechnieken toepassen haalt het maximale rendement uit je ademhaling. Vaak ademen we verkeerd, waardoor je te veel energie verbruikt. Binnen Vitaal Leiderschap – the mindful way leggen we uit welke effecten een gezonde ademhaling heeft. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond. In deze training komt de link tussen vitaliteit, stress en ademhaling uitgebreid aan bod.

De combinatie van buiten bewegen met oefeningen die gaan over communicatie, bewustwording, vertragen, ademhaling, focus, concentratie, loslaten en vertrouwen, geven inhoud aan het zijn van een vitaal leider. Ervaar je autonomie, voel de verbinding en laat je competenties zien… dát is Vitaal Leiderschap – the mindful way!