Energie is iets wat je kunt voelen en soms ook kunt zien. Ik voel de laatste tijd weer veel energie stromen en ook in het bos buiten voel ik de pure energie van de natuur. Eigenlijk is alles energie en zijn er veel verschillende vormen en lagen van energie, zowel positief als negatief. De positieve energie van liefde en de negatieve energie van haat... Donkere en lichte energie en alles wat zich daar tussen beweegt. 

Energie wordt ook opgeslagen in je lichaam en kan daarmee blokkades opwerpen. Energie die gekoppeld is aan ervaringen die minder leuk zijn geweest of misschien wel traumatisch. Sommigen ervaringen weet je misschien nog wel, en sommigen liggen diep verscholen in je onderbewuste.  

Door de blokkades kan de energie niet vrij meer stromen en krijg je last van pijntjes in je lijf. Bij mij uit zich dat in vastzittende schouders, rugklachten, pijn in mijn heup en knieën. Rationeel kan ik bedenken hoe het komt dat ik daar last van heb. Opstarten van mijn bedrijf, loslaten van mijn baan in loondienst, onzekerheid, nog nooit zoveel buiten in beweging geweest als het afgelopen jaar... Maar daarmee zijn de pijntjes niet weg...

Dus vertelde ik Annette over mijn pijntjes op de vraag waar ik last van heb en wat me bezig houdt. 

Wat volgde was een mooie en intense ervaring van de energie die weer door mijn lijf ging stromen en die ik letterlijk voelde in mijn benen en daarna in de rest van mijn lijf. Door vragen te stellen aan mijn lijf, gaf mijn lichaam antwoord door in beweging te komen. Bewegingen die vanzelf gingen en ik niet kon sturen. In een soort slaap waarin ik wel wakker was en gewoon kon praten nam Annette me mee naar mijn energetische bewustzijn en kwam ik erachter dat er op bepaalde momenten gebeurtenissen zijn geweest die onbewust van invloed zijn geweest op mijn leven en nu nog gezien willen worden. Heel emotioneel én oh zo waardevol.

Ik ging terug naar de periode dat ik vier of vijf jaar was en zag mezelf op de rand van de zandbak op de kleuterschool. Ik voelde dat daar iets was gebeurd wat me verdrietig maakte, maar kon niet iets zien in mijn hoofd. Daarna de gebeurtenis dat ik als oudste kleuter iets mocht gaan vragen aan de juf van de eerste klas. Ik weet nog dat ik dat een hele grote eer vond en zie mezelf door de lange gangen lopen van het schoolgebouw helemaal naar het andere gebouw. Ik weet niet meer wat ik de juf moest vragen, maar wel hoe ik dat deed. Ik fluisterde de juf iets in haar oor, want dat zag ik de andere juffen ook altijd met elkaar doen. De reactie van de juf was niet leuk. In plaats dat ze me bedankte of iets in die geest, zei ze dat ze me niet verstond en dat ik niet zo raar moest doen. Ik moest maar gewoon vertellen wat er was. 

BAM! In front of de kinderen in de eerste klas werd ik zo even te kakken  gezet... Mijn kwetsbare meisje wat nog niet werd beschermd door een volwassen schild van de man en de vrouw, werd hier hard geraakt. Schaamte, afwijzing, het niet goed doen, verdriet... Alle ingrediënten die ik herken in mijn patroon verder in mijn leven en waar ik zo mijn best voor doe om te voorkomen. “Mijn best doen en op mijn tenen lopen” is wat ik heel lang heb gedaan en misschien nog wel doe...

Door deze emoties aandacht te geven en om te buigen naar “Hoe zou het zijn als...” wordt de blokkade in mijn lijf “opgelost” en kan de energie weer vrij stromen. 

Heel bijzonder om dat mee te maken en het helend gevoel te ervaren.

Het lijkt misschien wat zweverig, maar dat is het dus helemaal niet. Ik zie dit als een cadeau aan mezelf om ook op energetisch niveau te blijven ontwikkelen en zo in balans te blijven.

Wil je zelf eens ervaren hoe Touch of Matrix werkt, kijk bij Annette op haar site https://raakbewust.nl

Liefs Ingrid