Toen 31 jaar geleden mijn relatie uitging zei ik “Ik ga in dienst”.

Ik was klaar met het werk wat ik deed in de gezondheidszorg en ik was klaar met mijn relatie. Het was tijd voor iets anders, tijd voor een avontuur...

Als dochter van een militair ben ik opgegroeid met het leger. Het voelde als spannend en ook als vertrouwd. De Legerplaats in Oirschot waar mijn vader werkte, de colonnes van tanks over de Bosdijk in Eindhoven waar ik toen woonde, mijn vader in uniform op school. Het heeft altijd een aantrekkingskracht op mij gehad.

Ik had al eerder eens gedacht om in dienst te gaan, maar kreeg toen verkering en was het idee van de baan. Maar nu ging ik wel!

Ik werd VIP chauffeur van de kolonels en generaals van de Landmacht en had de tijd van mijn leven. Rijden in luxe auto’s met grote snelheden onder begeleiding van de marechaussee in Nederland. Leuke collega’s, hoop lol en aandacht genoeg...

Na drie jaar was ik klaar met het rondrijden en kon ik een functie binnen de HR organisatie van de Landmacht krijgen. Ik had Hellevoetsluis inmiddels verlaten en mijn eerste appartement gekocht. Een bovenwoning in een volkswijk van Den Haag waar het 24/7 rook naar de heerlijkste gerechten. Leuke tijd en mooie herinneringen.

Toen ik in 1996 werd gevraagd of ik in Seedorf wilde komen werken, heb ik daar maar 1 nachtje over geslapen. Een nieuw avontuur in Duitsland bood zich aan en ik ging. In mijn rode Fiat Panda met een muziekbox op de achterbank reed ik Nederland uit en de Duitse Autobahn op naar het volgende avontuur.

Ik had mijn appartement met leuke winst verkocht en kocht in Duitsland een Honda Civic voor iets meer comfort dan de tuinstoelen in mijn Panda. Duitsland was leuk door de weeks maar in de weekenden was ik eenzaam. De “binnenslapers” gingen in het weekend weer naar huis, bleef ik alleen achter en sloot me dan op met een stapel video’s en comfort food. 

Of ik mee wilde op uitzending naar voormalig Joegoslavië? Uhhh ..... JA!! 6 maanden als admeur/kassier mee met 42 BLJ naar Sisava met SFOR 4. 6 maanden op een compound in een land wat verscheurd was door oorlog en ellende. Buiten de poort zag ik de intense armoede en machtige rijkdom naast elkaar bestaan en dat maakte grote indruk op mij...

Ik ontmoette tijdens deze uitzending ook mijn grote liefde Marcel. Wat begon als een flirt werd al snel serieus. Liefde, warmte, zielsverbinding en ook verdriet, pijn, onzekerheid en keuzes maken, waren de ingrediënten voor onze 6 maanden met elkaar. 

Op 4 december 1998 begonnen we samen aan ons nieuwe avontuur. Samen sliepen we onze eerste nacht op een matras op de grond in ons appartement in Veenendaal. Mijn spullen nog in de opslag, een camping gasstel van mijn ouders meegenomen om op te koken, leerden we elkaar kennen...

De afgelopen 22 jaar waren ook een avontuur. Met als hoogtepunt het thuiskomen bij mezelf. Een reis met hoogte- én dieptepunten waar ik het soms niet meer wist én toch op mijn poten ben blijven staan. Door de modder door zelf te ervaren tijdens mijn coach opleidingen. Vervuld van nieuwe inzichten en vergezichten en soms ook juist helemaal klaar met al die kennis en wijsheid en dan lekker met mijn kont tegen de krip...

Maar zoals Veldhuis & Kemper zo mooi zeggen

Je bent waar je bent

En als je vlucht zal je ook daar weer zijn

Je kent wat je kent

Met alle geluk, alle zooi, alle pijn

Je kan schepen verbranden

Naar heel verre landen

Net doen alsof hier niet bestond

Je kan het zoeken in een hutje ergens overzee

In een nieuwe god of vrouw, voor mijn part alletwee

Maar je neemt jezelf altijd mee

Je neemt jezelf altijd mee

En waar ben ik nu?

50 jaar, zielsgelukkig met mijn lief, ben ik begonnen aan een nieuw avontuur. Het avontuur van het niet weten en het toch doen. Het avontuur van het loslaten en vertrouwen op wat komen gaat.

Dit avontuur ga ik aan met mezelf en is geen vlucht meer naar buiten. 

Het spreekwoordelijke uniform uit, loslaten van zekerheden, op zoek naar een andere baan, mijn eigen onderneming uitbouwen, mensen meenemen in hun reis van persoonlijke ontwikkeling, investeren in mijn eigen ontwikkeling, geloven in mezelf en vertrouwen op mijn intuïtie.

I Want To Break Free...