KRACHTZAT is wat ik voel in het proces waar ik in zit. Het proces van volger naar leider. De transformatie van hoofd naar hart…

Ik heb het nodig gehad om even een time-out te nemen van social media en me te focussen op mijzelf en ook te kiezen voor mezelf. Me niet meer af te laten leiden door alle “ruis” van buitenaf, en te luisteren naar mijn eigen geluid. Wat ben ik, wie wil ik zijn. Ik ben in die reis al een tijdje onderweg en iedere keer kom ik weer op een punt, waar het uitzicht leidt tot een nieuw inzicht. Door mijn tijd op mijn yogamat in mijn yoga detox programma van Travis Eliot, goede gesprekken met mensen om mij heen, hulp en ondersteuning online en offline.

Het is zo makkelijk om terug te vallen in oud gedrag en/of te kiezen voor de weg van de minste weerstand. Mijn leven te leiden op de automatische piloot en daar oké mee te zijn. Maar dat wil ik niet. Ik wil écht leven! Leven in het hier en nu! Niet constant bezig te zijn met wat is geweest en wat nog moet gaan komen. Mij niet af te laten leiden van mijn droom en mijn tijd te verdoen met dingen die er niet toe doen (uren scrollen op Facebook, Instagram, filmpjes kijken van honden en dansende mensen, Bingewatchen van series op Netflix…)

Ik kies dus voor de weg van de meeste weerstand. Ik kies voor dwars door het midden en accepteer dat het leven gaat over hobbels en bobbels en kies ervoor om daar mee te zijn.

Ik kies voor doorzetten vanuit wijsheid i.p.v. opgeven vanuit gemak…

Dat gaat voor mij over de discipline om mijn yoga practise te doen in de ochtend, te blijven werken aan mijn eigen bedrijf, te blijven geloven in mijn aanbod en hiermee mensen te blijven inspireren en stappen te zetten op hun pad van persoonlijk leiderschap en vitaliteit…

KRACHTZAT is dus voor mij de discipline en wijsheid om vol te houden en niet op te geven!