Vrijheid...

“Ik ben mezelf kwijtgeraakt, weet niet meer goed wie ik ben en waar ik gelukkig van word”...

Op het bospad heeft ze cirkels getekend met daarin de woorden “Omgeving”, “Zorgen voor” en “Ik weet het niet”. Als ze in “Zorgen voor” gaat staan, wordt ze emotioneel... Wat raakt je zo? Dat dit is wat ik doe, zorgen voor de ander... Waar voel je dat? Het voelt beklemmend op mijn borst... Een circel met “beklemmend” wordt gemaakt. “Waardering” komt er ook nog bij...

Wat zou je willen? Vraag ik haar... Vrijheid zegt ze. Teken die dan ook maar en ga er in staan. Wat voel je hier. Ik zie een glimlach op haar gezicht verschijnen, maar verder dan dat komt ze niet. We kijken samen naar de cirkels en ik vraag wat haar opvalt... Ligt de circel van vrijheid hier goed? Zo dicht bij al de andere cirkels? Bijna ingeklemd...

Als je kan kiezen en de ruimte om ons heen kan gebruiken, waar zou je dan je vrijheid neerleggen? Daar, zegt ze resoluut en wijst een eind de bosrand in. Nou, dan gaan we daar heen, en we stappen tussen de bladeren en de takken naar de open ruimte. 

Hier is voor mij vrijheid... Hier voelt het fijn, voel ik de zon, hoor ik de vogels fluiten, voel ik de wind langs mijn gezicht... We staan naast elkaar en ik voel ook de zon op mijn gezicht, hoor de vogels fluiten en de wind langs mijn gezicht. Ik voel letterlijk de energie stromen door mijn voeten mijn lichaam in... Zij voelt het ook. Een tinteling in onze benen...

Zo mooi om te zien hoe het werkt met energie en als de energie weer gaat stromen. Dat letterlijk de positie waar je staat zorgt voor een blokkade of een gevoel van vrijheid...

Waardevolle coach sessie vandaag, voor beiden...