Don't just stand there let's get to it. Strike a pose, there's nothing to it...
"Madonna"

Dit zijn mijn vriendinnen! Stuk voor stuk mooie vrouwen. Moedige vrouwen. Sommige moeder. Ondernemers. Managers. Allemaal een hart van goud. Werken hard. Klagen nooit. Staan altijd voor anderen klaar. Niks is teveel. Moordvrouwen...

Deze foto is gemaakt tijdens een weekend in december 2021. Nog voor mijn 50ste verjaardag. Door COVID dik 1,5 jaar opgeschoven. Een weekend om nooit meer te vergeten. Wat was het fijn om zo samen met deze groep vrouwen te zijn. Tijd te hebben voor onszelf. 

Uitslapen, heerlijk ontbijten, lekker lummelen, shoppen, lunchen, drankjes doen, onderuit op de bank, nog meer drankjes doen. Lachen, dansen, nog meer lachen, serieuze gesprekken, lol maken en huilen toen Max Verstappen na een moordrace kampioen werd...

Dit gaan we vaker doen, zeiden we bij het afscheid nemen. Dit was zo fijn samen...

Natuurlijk zien we elkaar wel vaker en hebben we het leuk. Drinken we lekkere drankjes en maken we een dansje. Maar een weekend samen weg hebben we niet meer gedaan. Omdat we weer worden overgenomen door werk, familie, kinderen, verplichtingen...

En zo gaat het bijna altijd. De vrouw die altijd eerst zorgt voor de ander en dan pas tijd voor haarzelf maakt. Echt tijd voor haarzelf. Niet even snel tussendoor wanneer er tijd ontstaat... Nee, tijd maakt voor zichzelf en zichzelf op de eerste plaats zet. Dat is me toch een partijtje moeilijk. 

Tijd maken voor anderen daar draaien we onze hand niet voor om, maar zodra het alleen onszelf betreft...phoe, dan wordt het ineens wel erg moeilijk. Dan komen er allemaal argumenten waarom iets niet kan, het niet uitkomt, er anderen zaken belangrijker zijn... enz enz enz...

Wat is dat toch met ons vrouwen? Ik ben er nog niet helemaal over uit. Zijn we bang dat we voor egoïst worden uitgemaakt? Ik hoor dat soms wel eens om me heen. "Oh die, die denkt alleen maar aan zichzelf". Alsof dat dus slecht is en not done.

Ik heb er zelf ook last van hoor, ik ben ook één van deze vrouwen. 

Echt kiezen voor mezelf heeft namelijk consequenties. Dat betekent dat het effect heeft op mijn relatie, mijn omgang met anderen. Zij worden met het effect van mijn keuzes geconfronteerd en kunnen daar wel eens last van hebben. Het raakt ze. Misschien worden ze gekwetst, onzeker, of moeten zij iets gaan doen wat jij eerst deed. 

"Daar heb ik toch niet voor gekozen, val me er niet mee lastig"...

En passen we ons maar weer aan. 

Herkenbaar? Voor mij wel in ieder geval. Ik heb er een eeuwigheid over gedaan om te kiezen voor mezelf door mijn baan in loondienst op te zeggen. Wat een "bevalling" was dat zeg. Hardnekkige patronen en overtuigingen over geld verdienen waren lastig te overtuigen en steken af en toe nog wel de kop op. Of mijn lief die het benauwd krijgt en denkt dat we nu niks meer kunnen doen omdat we minder geld binnen krijgen.

Ik daag je uit om voor jezelf te kiezen. Strike a Pose!

Stap in mijn jaartraject VITAAL Vrouw en kies ervoor een jaar lang met nog negen andere vrouwen te kiezen voor jezelf. Kies ervoor om tijd aan jezelf te geven zonder dat je weet wat de reis je gaat brengen. Kies ervoor om een stap in het diepe te zetten zonder dat je weet wanneer je weer bodem onder je voeten voelt. Kies ervoor om te voelen wat jij nodig hebt en waar je naar verlangt. Kies voor jezelf en laat wat anderen van je vinden los. Ben lekker egoïstisch en join the club van egoïstische vrouwen! Ik ben je voorgegaan en ik kan alleen maar zeggen dat het heerlijk voelt. 

Neem een voorbeeld aan Madonna, zij koos ook voor zichzelf!


Don't just stand there let's get to it. Strike a pose, there's nothing to it...
"Madonna"