Tot drie jaar geleden had ik geen idee wat dit woord betekende. Letterlijk betekent het levenskracht.

In de afgelopen drie jaar ben ik met mijn vitaliteit aan de slag gegaan en heb ik geleerd en ervaren waar vitaliteit voor staat. Vitaliteit staat voor mij voor een autonoom en zinvol leven.

Autonoom, omdat ík aan het roer sta van mijn eigen leven en niemand anders. Zinvol, omdat ík de tijd die ik leef wil doorbrengen met zaken die ik belangrijk vind en het verschil maken, zowel voor mij als voor de ander.

In mijn vitaliteitsreis van de afgelopen drie jaar ben ik steeds meer bij mezelf gekomen, in wie ik in essentie ben. Uit mijn hoofd met herinneringen uit het verleden en verwachtingen van de toekomst, naar een leven in het hier en nu vanuit mijn hart.

Mezelf tegengekomen in lastige situaties op zowel werk als privé, en gemerkt dat alleen ík het verschil kan maken in hoe ik met uitdagingen om ga.

Door mezelf af te pellen op het mentale gebied en mijn gedachten en overtuigingen onder de loep te nemen, te ervaren hoe veerkrachtig ik ben en wat mijn visie op het leven is. Op het emotionele gebied écht te gaan voelen en onderscheid te maken in de verschillende emoties die voorbij komen. Hoe sta ik in contact met mezelf en de ander en hoe communiceer ik. Fysiek gezien mijn eet- en beweegpatroon aan te pakken en te zorgen voor voldoende ontspanning en een goede slaap. En op het gebied van zingeving de vraag te stellen wie ben ik en waarvoor wil ik ieder dag mijn bed uitkomen. Om daarna dingen anders te gaan doen is motivatie en daadkracht nodig, anders blijft het slechts bij inzichten en het weten... Dit gaat dus over autonoom zijn, keuzes maken en zelf aan het roer staan van mijn leven.

En wát een reis was het en ís het nog steeds... Iedere dag bewust kiezen en verantwoordelijkheid nemen voor mezelf. Ik had geen moment willen missen!

Waarom deel ik dit? Om jou te inspireren om óók vitaal te zijn en de regie te pakken om autonoom en zinvol te leven! Ik wil je daar bij op weg helpen. Jou een eerste zetje in de goede richting geven. Je moet het wel zelf willen én het zelf doen.

"A journey of a thousand miles begins with a single step"

Als jij nu een JA voelt, stuur mij een berichtje op onderstaande link en ontvang van mij een gratis vitaliteitsscan én een half uur online coachgesprek om op basis van de uitslag van je vitaliteitsscan een eerste stap te zetten op weg naar een vitaal leven...

Het leven is te mooi om niet te leven!

Fijne feestdagen en lieve groet Ingrid